Følg oss

Besøk ossVisit UsBesuchen Sie unsBezoek ons

Følg oss på Facebook

Tips en venn!

Hardangervidda Natursenter Eidfjord

Et spennende opplevelsessenter for norsk natur, klima og miljø

I dramatisk og vakker vestlandsnatur ved foten av Vøringfossen og oppstigningen til Måbødalen, sentralt ved riksvei 7, finner du Hardangervidda Natursenter Eidfjord.

Senteret har som formål å samle og spre kunnskap om samspillet i naturen, og belyse relasjonene mellom natur og menneskelig virksomhet. Vår oppgave er å skape et nært møte mellom norsk natur og det moderne mennesket.

Se – kjenn – lytt – lær

På Hardangervidda Natursenter tar vi i bruk teknologi og kreativitet for å gi våre gjester en opplevelse utenom det vanlige. Å kalle oss et museum blir for snevert. Natursenter, kino og fornøyelsessenter er heller ikke helt dekkende. Vi har derfor valgt å kalle oss det våre gjester har kalt oss: «et spennende opplevelsessenter for norsk natur, klima og miljø».

Vår målsetning er å lage et kvalitetsprodukt som gjør oss til det beste senteret i Norge på formidling av naturinformasjon. Vårt utstillingskonsept er utviklet med høy kompetanse i bunn, både når det gjelder bygninger, faglig innhold, design og gjennomføring.

Senteret representerer også et møte med et gjestfritt og romslig folk. Et folk som er stolt av sine rike tradisjoner, som tar pulsen på nye stemninger og ideer. Du møter åpne armer, livsglede og vennlighet. Senteret huser også en moderne restaurant og et tradisjonsrikt kjøkken.

I hjertet av Hardanger

Hardangervidda Natursenter Eidfjord er den mest besøkte menneskeskapte attraksjonen i distriktet – et kvalitetsprodukt både for enkeltreisende og grupper. Våre gjester er reisende og turister fra hele verden.

Senteret er et ideelt besøksmål for turer til den verdensberømte Hardangervidda og Hardangerfjorden som bl.a. gav Tidemand og Gude, og Edvard Grieg inspirasjon til noen av sine største kunstverk.

Hardanger er landets største frukthage. Regionen har en unik natur, og stadig flere tilbud om overnatting og opplevelser for deg som vil hente inspirasjon og oppleve noe ekstra. «Dette stedet er et smykkeskrin med de edleste søljer og skatter fra norsk natur», sa HM Dronning Sonja da hun åpnet senteret 28. mai 1995.  

 

 

 

 

 

Kontakt oss

Natursenter Eidfjord AS
N-5784, Øvre Eidfjord
Norge

Telefon +47 53 67 40 00
Mobil +47 911 67 511
Telefaks +47 53 67 40 01

post@hardangervidda.org

-

Åpningstider

April - oktober: 10.00-18.00
15. juni - 20. august: 09.00-19.00