Følg oss

OpplevExperienceErleben SieErvaring

Følg oss på Facebook

Tips en venn!

En opplevelse utenom det vanlige

Utforsk det beste av norsk natur

Norsk Natursenter Hardanger er et moderne natur- og kulturhistorisk opplevelsessenter. Vi tilbyr tre etasjer med spennende utstillinger, dioramaer, interaktive stasjoner, utradisjonelle akvarium, temavideoer og illustrerende plansjetekster.

Se nærmere på dyrelivet, naturen og klimaet. Utforsk samspillet mellom kultur og miljø. Ved å se, kjenne, lytte og lære blir du selv en aktiv og kreativ del av utstillingen.

Norsk Natursenter Hardanger er et autorisert nasjonalparksenter for Hardangervidda. Vi formidler kunnskap og opplevelser om geologi, botanikk, glasiologi, zoologi, arkeologi og ornitologi. Vår nyskapende formidlingsteknologi er en opplevelse for hele familien. Vårt mål er at et besøk ved senteret skal være spennende, trivelig og lærerikt.

Et lite utdrag fra våre temautstillinger:

Hardangervidda Nasjonalpark er vår største nasjonalpark og Hardangervidda er det største høyfjellsplatået i Nord-Europa. De eldste bergartene vi har funnet på vidda er 1100 og 1700 millioner år gamle. Fossiler viser at vidda en gang lå på havbunnen.

For 25 mill. år siden begynte isbreene å vokse. I utstillingen vår følger du 550 millioner års geologihistorie, helt tilbake til den gang Norge lå sør for ekvator. Her kan du utforske klimaet, naturen og dyrelivet på Hardangervidda over tid:

 

  • Se hvordan isbreer blir dannet, vokser og minker over tid, former dalene og naturen.
  • Spill deg gjennom de ulike årstidene.
  • Opplev istiden ved å trykke på en snøkrystall.
  • Se en animasjon som viser hvordan jorden hele tiden er i forandring.
  • Gå tilbake i tid og snakk med Ottar, veidemannen fra middelalderen. Ottar kjenner de fleste kulturer og tidsepoker, og kan fortelle deg om livet på vidda og vår egen samtid.
  • Hardangervidda har et rikt dyreliv, og er den sørligste utposten for fjellrev, snøugle og flere andre arktiske planter og dyrearter. Den største villreinstammen i Europa holder til her, og på senteret blir du møtt av en majestetisk reinsdyrflokk.
  • Prøv vårt interaktive program om botanikk og zoologi. Følg flere dyr og lær om deres vekstmiljø, mat og fiender i kampen for å overleve, forplante seg og sikre at avkommet lever opp.

 

Kontakt oss

Natursenter Eidfjord AS
N-5784, Øvre Eidfjord
Norge

Telefon +47 53 67 40 00
Mobil +47 911 67 511
Telefaks +47 53 67 40 01

post@hardangervidda.org

-

Åpningstider

April - oktober: 10.00-18.00
15. juni - 20. august: 09.00-19.00